Author Avatar

AFA

0

Share post:

El dia 2 d’octubre es celebra el dia de l’Educació Financera amb l’objectiu de fer conscients als ciutadans de la importància de tenir un bon nivell de cultura financera per fer front als reptes que a aquest nivell se’ns presenten al llarg de la nostra vida. Les dades de l’Informe PISA del passat 24 de maig de 2017 ens fan veure que  un de cada quatre adolescents de 15 anys no arriba al nivell bàsic d’aptitud en matèria d’educació financera.  Dades preocupants perquè aquests joves seran ben aviat usuaris de serveis financers.

Així, educar a nens i nenes des de petits en aquesta matèria pot traduir-se en adults millors qualificats per gestionar i rendibilitzar les seves finances. Per ajudar als nostres fills a entendre conceptes bàsics financers podem trobar en el mercat diferents recursos: des de llibres («Quantes arrels de gerds necessites per ser feliç?«, «Din i Neret, el meu primer llibre d’economia» +4 anys i «Jo de gran vull ser e-co-no-mis-ta» +10 anys), tallers, conferències, a jocs de taula (Cashflow +6 anys, Cashflow 101 +10 anys , Granjeros, Finanpolis +13 anys…).

D’altra banda, la Comisión Nacional de Mercado de Valores (CNMV) i el Banc d’Espanya a través de la web www.finanzasparatodos.es fa pedagogia d’aquest tema i en el seu apartat de «La Educación financiera de los hijos» ens mostra una sèrie de recomanacions per ajudar-nos en aquesta tasca: donar bon exemple, foment de l’estalvi, del consum responsable i no compulsiu… perquè l’educació no acaba en l’adquisició de conceptes sinó que també en l’adquisició  d’hàbits i d’un esperit crític.

Podeu trobar més info a:

 

Jornada d'educació i Curs de ciberbullying per a mares i pares
El lunes 02/10/2017 empezamos las extraescolares deportivas de FBC