Author Avatar

AFA

0

Share post:

La Comissió de Sotenibilitat ha encetat aquest curs un nou projecte:  REPENSEM I CREEM JUNTS ELS PATIS . Volem donar un nou aire als nostres patis i zones exteriors, que siguin espais verds, vius i alegres on hi convisquin més d’una activitat amb jocs diversos, que fomentin la convivència, la creativitat, la sostenibilitat … de forma segura. Nous espais més educatius, adaptats a les necessitats i interessos dels infants.I vosaltres?

Així, volem que sigui un PROCES PARTICIPATIU, de convivència i que es realitzi tenint en compte els gustos o demandes de mestres, infants i famílies.

Per què hem iniciat aquest nou projecte?
En l’artícle que més endevant s’adjunta podeu trobar alguns motius del per què d’aquest nou projecte:
– Si tenim cura del nostre entorn, tenim cura del món en la seva globalitat.
– Els infants ja no juguen al carrer.
– Aquest proces participatiu fa que l’ «Escola» sigui de la comunitat educativa: mestres, alumnes, families…

https://blogfundacion.arquia.es/2019/12/por-que-el-patio-se-ha-convertido-en-el-motor-de-cambio-de-los-espacios-escolares/?fbclid=IwAR0Fp1W6lUEhbN1nJd-vME7vXPqZbnqZEpxG2qUBA3Q7Dwq086qKigR2Q-Q

Qué estem fent en aquesta primera fase?

Estem recollint informació sobre el pati ideal i per això, un equip format per mestres i families està participant en el Seminari de «Repensar i Co-crear els Patis» de l’Ajuntament de Barcelona, sis jornades en les que observaran i coneixeran altres patis d’escoles que ja han iniciat aquest projecte.

A més a més, els mestres i els alumnes ja s’han posat en marxa per preparar les seves propostes.

I les famílies?… volem que ens feu arribar propostes, idees… per això, us farem arribar una petita enquesta, informació, exemples de patis… mitjançant diferents canals de participació com bústies, mails, wats, facebook i web.

Així doncs, us heu parat a pensar quants patis tenim a l’escola? i/o de quines zones exteriors poden gaudir els nostres fills?

mapaescuelapatis1Qué volem que passi en els patis tenint en compte les necessitats de la comunitat educativa: alumnes, mestres i famílies?

quickgrid_20201230658728

ANIMEU-VOS!!! Entre tots podem amb els nostres fills i comunitat educativa com volen que sigui el seu pati!!

3

Participació de l’AFA a la Marató de TV3 2019
ACTA REUNIÓN AFA ENERO 2020