Author Avatar

AFA

0

Share post:

El passat divendres 31 de març va ser el Meatless Day al menjador de l’Escola, és a dir, els nostres fills van poder degustar d’un menú que pren com a base la proteïna vegetal. Amb aquestes accions es pretén fer consciència de la importància de reduir la ingesta de proteïnes d’origen animal substituint-la per les d’origen vegetal, a més a més, de recuperar receptes tradicionals basades en llegums i cereals.

Aquest menú va estar format per un primer: crema de verdures de temporada, un segon: pasta amb bolonyesa vegetal (mescla de soia texturitzada amb tofu), pa, i de postre: pinya natural.

Segons el projecte que duen a terme, «Pesa i Pensa» va ser tot un èxit ja que dels 55 menús que es van servir, només es van llençar 984 gr de menjar!! El projecte  «Pesa i Pensa» pretén reduir la generació de residus orgànics al menjador de l’escola i sensibilitzar sobre l’empremta ecològica que comporta el malbaratament d’aliments. «La desnutrició crònica que pateixen 800 milions de persones té a veure amb un tipus de desenvolupament contaminant i malgastador. Veure el mon com a casa comuna és un desafiament (Mans Unides)».

img-20170331-wa0008   img-20170331-wa0007   img-20170331-wa0004

Ei!!!! I sabeu què és el «PassaTour» i el projecte «Vospa Tour, un viatge a la diversitat«? Aquest és un projecte que pretén ser un viatge a la diversitat a través de tres eixos: mobilitat, alimentació i emocions.  L’objectiu d’aquesta activitat és contribuir a la sensibilització sobre la inclusió en l’àmbit escolar durant l’estona de menjador. Cada cop que els nens i nenes tinguin un segell nou al “PassaTour” és que hauran viscut una experiència on els infants hauran tingut l’oportunitat d’expressar-se, créixer i emocionar-se en igualtat de condicions.

Aquí podeu veure algunes imatges del dia Vospa a la nostra Escola, en el qual es va parlar de com podem ser diferents i iguals al mateix temps. I com podem gaudir de les coses malgrat ser físicament diferents a la resta (es va parlar de persones amb discapacitats motores a curt i llarg termini i d’altres tipologies també).

img-20170405-wa0017bis   img-20170405-wa0019bis  img-20170405-wa0016   img-20170405-wa0021

I encara no hem acabat!!! L’equip del menjador va preparar un menú especial per al fi de trimestre passat, i … començarem l’últim trimestre amb un menú molt especial per St Jordi.  Amb qué sorprendran als nostres fills i filles? En breu ho descobrirem, no us ho perdeu!!!

img-20170418-wa0001  img-20170418-wa0003

En aquest enllaç podeu consultar els menús del segon trimestre fins el mes d’abril:

http://www.camposestela.com/framework/uploads/menu-2ntrim-2016-17-camposestela.pdf

 

 

 

 

2 de Abril: DÍA DEL LIBRO INFANTIL y JUVENIL
ACTA REUNIÓN AMYPA MARZO 2017